Miten valmistaudut koirasi hoitoon

Ohjeita hierontaan ja akupunktioon tuleville koirille.

Ohjeita hoitoon saapuvalle

Täydellä vatsalla on paha olla hierottavana, joten älä anna ruokaa ainakaan pariin tuntiin ennen hoitoa.Hoidon jälkeen saa syödä normaalisti. Vettä saa olla vapaasti tarjolla.

Ota paljon koiran omia nameja mukaan! Niitä saatetaan tarvita koska tilanne, paikka ja hoitaja ovat uusia tai koirasi on kova jännittämään. Muista ottaa namit myös jatkokäynneille.

Älä treenaa tai juoksuta koiraasi ennen hoitoon tuloa. Huolehdi kuitenkin tarpeiden tekemisestä ennen hierontaan tuloa.

Mikäli koirasi sairastuu, ota yhteyttä niin siirretään hoitoaikaa, kunnes koirasi on terve.

Älä tuo koiraa hoitoon, jos itse sairastut (flunssa, noro tms. kulkutauti). Koirasi hoito voi odottaa sinun parantumistasi!

Mikäli koirallasi on joku lääkitys, ilmoitathan siitä hierojallesi. Jos koirallasi on kipulääkekuuri menossa, niin anna päivän kipulääke vasta hieronnan jälkeen. Mikäli koirallasi on jatkuva kipulääkitys, niin anna kipulääkkeet normaalisti.

HUOM! Sekä koirasi että sinun rokotteista tulee olla kulunut vähintään viikko ennen hoitoon tuloa.

Ilmoitathan myös koirasi mahdollisesta juoksuajasta, jotta voimme muokata päivän kulun niin, että muutkin hoidettavat voivat rentoutua hieronnan ajan.

Ohjeita hoitojen jälkeen

Hieronta: parin tunnin kuluttua hieronnasta käy koirasi kanssa pienellä lenkillä (n. 5-15 min) ja lenkin tee jälkeen näyttämäni sivelyt. Näin saadaan kertyneet kuona-aineet vielä liikkeelle. Hieronta päivä ja vähintään vuorokausi hieronnan jälkeen tulisi olla lepoa/kevyempää liikuntaa. Ei siis treenejä tai koirapuistoilua vaan rauhallisia hihnalenkkejä. Huolehdithan myös, ettei koirasi saa kylmää hierontapäivänä. Talvisin ota takki mukaan hierontaan.

Hieronta vaikuttaa jokaiseen koiraan yksilöllisesti. Hieronta vaikuttaa aineenvaihduntaan, joten koirallasi saattaa olla jano ja tarve päästä tarpeilleen useammin kuin normaalisti. Myös ripulia voi ilmaantua. Huolehdi, että koirasi juo hieronnan jälkeen. Koirasi saattaa olla jäykkä tai jokin muu vanha oire voi nousta pintaan. Tämä on normaalia ja hierontareaktiot tasaantuvat parissa päivässä.

Akupunktio: Hoitopäivä ja sitä seuraava päivä olisi hyvä ottaa rennommin. Ei siis treenejä tai rajua liikuntaa, vaan mieluummin rauhallisia hihnalenkkejä. Hoidon jälkeen koiralla voi olla tarve päästä pissalle useammin kuin normaalisti. Huolehdi myös, että koirasi juo hyvin hoidon jälkeen. 

Kuten hieronta, myös akupunktio vaikuttaa yksilöllisesti koiraan. Toisilla kipu voi alkuun pahentua, mutta sen pitäisi helpottua 1-2 päivän aikana. Joillakin kipuoireilu helpottaa heti ja koira on täynnä energiaa. Mikäli koirasi pääsee vapaasti juoksemaan/riehumaan, se usein juoksee itsensä läkähdyksiin ja on hyvin ymmärrettävää että kivut palaavat tällaisen rasituksen jälkeen.